måndag 22 april 2013

Osteologins dag på Gotlands Museum den 25 maj


Den 25 maj är det dags för Osteologins dag "Skelettets hemligheter" på Fornsalen i Visby. Det blir en hel eftermiddag med föreläsningar och olika aktiviteter för alla intresserade. Jag kommer själv att prata om brända ben (otippat va?) vid 14.40  från en stensättning i Liffride här på Gotland. 


fredag 19 april 2013

Nytt forskningsprojekt

Tack vare finansiering från stiftelser förvaltade av Kungliga Vitterhetsakademin kommer jag i höst kunna sjösätta ännu ett forskningsprojekt. Ett mycket stort sådant både i fråga om omfattning och betydelse för osteologin, mer om det i september. Det ska bli helt fantastiskt kul och det är svårt att lägga band på sig själv och inte börja tänka för mycket på det redan nu.  

onsdag 10 april 2013

Spikning

Joakim spikar upp sin avhandling enligt tradition. En dag är det min tur hoppas jag. En tjock bibba om brända ben ska det bli.

måndag 8 april 2013

Tandläkarpraktiken Adelsgatan

 Förra tisdagen fick vi besök i vårt osteologilabb av tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor från Tandläkarpraktiken Adelsgatan 48. Vi var tre osteologer jag, Johanna och Sabine som hade varsitt kortare föredrag om lite olika saker inom osteologin. Efter detta hade vi en "eftersittning" i labbet, vi visade referensmaterialet och diskuterade lite kring tandhälsa och på vilket sätt vi kan ha hjälp av varandra. Det var sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll. Här kommer också lite bilder på mig och Johanna.